Powered by Smartsupp Tipy na vánoční dárky a dekorace z Indonésie | e-shop Putu.cz

Originály z Bali a Indonézie

Vše skladem

Ruční výroba

Ruční výroba z Indonesie

produkt

16.12. 2021

Tipy na vánoční dárky a dekorace z Indonésie

Pokud ještě stále sháníte dárky pro své blízké, i pro vás je určen tento článek. Připravili jsme si pro vás tipy na správné zimní dekorace i na vkusné dárky pod stromeček.

PhDr. Jiří Kočandrle Tipy na výrobky a péči o ně

picture

Vánoce jsou za dveřmi a v mnoha koutech republiky se už objevila pořádná sněhová nadílka. V tomto svátečním čase je důležité vyzdobit si svůj domov tak, aby se vám v něm příjemně odpočívalo a vy jste se po celodenním shonu mohli konečně zastavit a zklidnit.

A pokud ještě stále sháníte dárky pro své blízké, i pro vás je určen tento článek. Připravili jsme si pro vás tipy na správné zimní dekorace i na vkusné dárky pod stromeček.

 

Svícny ze dřeva i kamene dokreslí vánoční atmosféru

Co by byly Vánoce bez světýlek a svíček ve všemožných svícnech a stojáncích? Vhodnou dekorací může být svícen z naplaveného teakového dřeva, do kterého můžete umístit jednu až tři čajové svíčky. Kombinace medově zlatých tónů teaku s umně vytvořeným skleněným kaleidoskopem nenuceně podkreslí vánoční atmosféru a zároveň vnese do vašeho domova nezaměnitelného ducha Indonésie.

Pokud holdujete spíše kamenným a kameninovým dekoracím, vhodnou volbou může být decentní svícen vyřezaný z říčního kamene. Na pozadí vytváří efektní stínohru a při správném umístění se dočkáte nádherného kruhu světla. Vnější strana svícnu je přirozeně neopracovaná a hrubší, vnitřní je pak dokonale vyhlazená, aby do ní čajová svíčka přesně zapadla. Jelikož je svícen vyroben z jediného kusu kamene, nenajdete na něm žádné spáry.

Sopečný kámen a zkamenělé dřevo

Hledáte více netradiční dárek či dekoraci? Vsaďte na odlévané sochy Moai z rozdrceného vulkanického kamene bazanitu s příměsí cementu. Vhodnou dekorací mohou být menší sošky o výšce 30 cm, které se výborně hodí k dozdobení bytu, na stůl coby středová dekorace, na poličku do obývacího pokoje nebo na místo, kde rádi odpočíváte a meditujete.

Velmi oblíbené jsou také majestátní misky ze zkamenělého dřeva, které jsou vytesané ze stovek miliónů let starého zkamenělého kmene stromu získaného z indonéských ostrovů Sumatry, Jávy či Bali. Misky jsou vhodné například jako dekorace do obývacího pokoje nebo na stolek v předsíni k ukládání klíčů apod.

Každá miska je naprosto unikátní – na obvodu misky je ponechána prehistorická kůra, vnitřek je pak vyleštěn do lesklého zrcadla. Na výběr máte z mnoha barevných variant a odstínů. Jelikož je z logiky věci každá miska jiná, pošleme vám v případě zájmu fotografie konkrétních misek, které máme v současné době na skladě.

Rámečky z teakového dřeva

Udělejte radost svým blízkým skutečně osobním dárkem a darujte jim fotografie společných chvilek, které si mohou vystavit nebo pověsit na zeď. Rámečky ze starého, recyklovaného tropického dřeva podtrhnou jejich autenticitu a navíc šetří přírodu. Jsou totiž vyrobeny ze zbytků dřeva, které dříve sloužilo jinému účelu (bylo například součástí nábytku). Už samy o sobě jsou tak rámečky plné vzpomínek, doplněny jsou ale také o staré historické fotografie, na kterých si můžete prohlédnout, jak to na Bali a dalších indonéských ostrovech vypadalo před sto lety.

Ať už si z naší nabídky zvolíte jakoukoliv dekoraci, můžete mít jistotu, že spolu s ní do svého domova přinesete trochu přírody a indonéské kultury.

Přejeme vám poklidně strávené svátky a co nejlepší vstup do nového roku.

Přečtěte si také