Powered by Smartsupp Kouzlo skleněných svícnů a misek z Bali: Umělecká díla ze skla a teakového kořene | e-shop Putu.cz

Originály z Bali a Indonézie

Vše skladem

Ruční výroba

Ruční výroba z Indonesie

produkt

29.6. 2023

Kouzlo skleněných svícnů a misek z Bali: Umělecká díla ze skla a teakového kořene

Bali je známé svou bohatou řemeslnou tradicí a tvorbou exkluzivních a jedinečných výrobků. Mezi nimi se nacházejí svícny na čajové svíčky a misky, které jsou vyráběny natavením žhavé skloviny na kořen teaku. Tyto mistrovské kusy jsou nejen vynikajícím dekorativním prvkem, ale také praktickým doplňkem pro vaši domácnost.

PhDr. Jiří Kočandrle Tipy na výrobky a péči o ně

picture

 

Svícny na čajové svíčky - dotek elegance a atmosféry

Svícny na čajové svíčky, které vznikají natavením žhavé skloviny na kořen teaku, jsou vkusnými díly umělecké řemeslné práce. Teakové kořeny mají nepravidelné tvary a každý kus je originální. Umělci pečlivě tvarují horkou sklovinu přičemž vytvářejí na povrchu kořene svícny pro jednu, dvě nebo tři čajové svíčky. Svícny mají jedinečný vzhled a zářivý barevný lesk, který přináší do prostoru eleganci a atmosféru.

Skleněné misky - krása a praktičnost v jednom

Dalším výrobkem jsou misky, které jsou také vyráběny ze skla tavením žhavé skloviny na kousek členitého teakového kořenu. Umělci tak vytvářejí na povrchu teakového kořene misky, které na něm pak přesně sedí. Misky jsou k dispozici v různých velikostech od 15 do 30 cm a jsou velmi populární zejména mezi pěstiteli řasokoulí. Verze se dvěma miskami je oblíbená, protože umožňuje vytvořit zajímavou kompozici a umístění rostlin či suchých minizahzádek na kořenech ještě více zdůrazňuje jejich přirozenou krásu.

Tyto výrobky nejenže slouží jako dekorativní prvky, ale také mají mnoho praktických využití. Svícny na čajové svíčky vytvářejí romantickou a intimní atmosféru a dodávají prostoru jemné osvětlení. Misky mohou sloužit jako krásný středový prvek na stole nebo poličce, a zároveň jsou ideální pro vytvoření suché mikrozahrádky nebo pro příznivce řasokoulí. Stačí umístit malé rostliny nebo sukulenty do misky a vytvořit tak přírodní a relaxační prostředí.

Výrobky z Bali, jako jsou svícny na čajové svíčky a misky z teakového kořene, jsou nejen esteticky příjemné, ale také nesou v sobě energii a mistrovství umělců, kteří je vytvářejí. Jejich přítomnost ve vašem interiéru přinese jedinečný exotický dotek a přirozenou krásu. Tyto výrobky zároveň představují spojení s bohatou řemeslnou tradicí a kulturou Bali a přinesou do vašeho prostoru kousek uměleckého dědictví.

Přečtěte si také