Powered by Smartsupp Jezera Twin Lakes Bali | e-shop Putu.cz

Originály z Bali a Indonézie

Vše skladem

Ruční výroba

Ruční výroba z Indonesie

produkt

7.5. 2017

Twin Lakes: pestrobarevná krása přírody

Máte rádi nádhernou nedotčenou přírodu a jste unavení z turistů a davů lidí? Vydejte se podívat na Twin Lakes.

Lucie Kočandrlová Cestovatelské články

picture

Máte rádi nádhernou nedotčenou přírodu a jste unavení z turistů a davů lidí? Vydejte se podívat na Twin Lakes.

 


Dovolená na Bali může být občas znepříjemněna velkým množstvím turistů. Pokud se však vydáte do vnitrozemí ostrova, naleznete poměrně nedotčené části přírody, kde se turisté nevyskytují zdaleka tak často, jako na ostatních částech ostrova.

Střed ostrova je tvořen vysokými horami, které jsou vlastně aktivními nebo neaktivními vulkány. Tyto starodávné stratovulkány v minulosti tvořily a formovaly krajinu celého ostrova Bali a kromě bohatých půd vytvořily i několik sopečných jezer.

Takovým případem jsou právě jezera Buyan a Tamblingan, která se pro svou blízkost přezdívají jako Twin Lakes. Jezera jsou od sebe oddělena zhruba jedním kilometrem deštného pralesa. Návštěvníci jsou často okouzleni nejen krásou a klidným působením jezer, ale také jejich čistotou. Twin Lakes jsou totiž téměř nedotčeny člověkem a tudíž ani nejsou kontaminované.

Návštěvníci si sem ale často jezdí užívat také vodní sporty jako například jízdu na kajaku nebo rybaření. Jezera však nejsou jedinou pozorností turistů. Oblast kolem jezer je totiž také velice specifická. Díky vysoké nadmořské výšce, ve které se jezera nacházejí (asi 1000 km) je podnebí od jihu Bali odlišné. Chladnější prostředí tak vytváří svěží a zelenou krajinu plnou překrásných květin, jež nikde jinde neuvidíte. Také se zde díky tomu nachází velké množství deštných pralesů, které jsou obydlené stále přibývajícím množstvím lidoopů.

Nám se v této klidné a ničím nerušené krajině opravdu líbilo. Podívejte se na několik fotografií, které jsme pro Vás pořídili.

Twin Lakes

Twin Lakes Overlook

Twin Lakes more flowers, lakes at the backround

 

Přečtěte si také