Powered by Smartsupp Přírodní interiér s nádechem exotiky: vsaďte na tropické dřevo | e-shop Putu.cz

Originály z Bali a Indonézie

Vše skladem

Ruční výroba

Ruční výroba z Indonesie

produkt

5.8. 2020

Přírodní interiér s nádechem exotiky: vsaďte na tropické dřevo

Dřevěné dekorace se těší velké oblibě už celá staletí. Nabízí jednoduchý způsob, jak krásně zútulnit jinak strohý interiér a skvěle se vyjímají v tradičních i moderně zařízených místnostech. V poslední době se v domácnostech objevují také různé druhy tropického dřeva. Jaké přináší výhody a proč je upřednostnit?

PhDr. Jiří Kočandrle Tipy na výrobky a péči o ně

picture

Dřevěné dekorace se těší velké oblibě už celá staletí. Nabízí jednoduchý způsob, jak krásně zútulnit jinak strohý interiér a skvěle se vyjímají v tradičních i moderně zařízených místnostech. V poslední době se v domácnostech objevují také různé druhy tropického dřeva. Jaké přináší výhody a proč je upřednostnit?

Máte-li rádi přírodní ozdoby a rádi byste do svého domova začlenili něco trochu nezvyklého, neváhejte sáhnout po nábytku a doplňcích z exotických dřevin. Nejen, že působí luxusně
a nadčasově, ale především jsou velmi odolné.

Pomohou navodit atmosféru pravých tropů

Rádi byste se doma cítili stejně uvolněně jako na dovolené v tropických končinách? Naštěstí si kousek tropů můžete odnést i k sobě do pokoje nebo na balkon – v podobě nástěnné dekorace, mísy na ovoce či nevšední stoličky.

Exotická dřeva se používají v exteriéru i v interiéru – díky své trvanlivosti, pružnosti, houževnatosti, vysoké tvrdosti a odolnosti vůči škůdcům a působení klimatických vlivů. Jsou odolnější vůči opotřebování než naše domácí dřeviny. V jejich prospěch nepromlouvá pouze originální vhled a zajímavá kresba, ale také vyšší rozměrová stálost.

Vdechnou duši obýváku i pracovně

Přírodní dekorace se hodí všude – do domu, bytu i na chatu. Mísa nebo stolek z teakového dřeva pozvedne jak obývací pokoj, tak i pracovnu.

Konferenční stolky se vyrábí například z kořenu stromu Liči, který se může dožít i více než dvě stě let. Domů si tak pořídíte opravdovou vzácnost – aby mohl stolek vůbec vzniknout, musí mít výrobce k dispozici minimálně padesát let starý strom. Výsledné dílo vyniká nepravidelným přírodním tvarem. Ještě častěji se však setkáme s konferenčními stolky z sheeshamu, mangového a suarového dřeva nebo z indonéského teaku. Mohou připomínat hrubý přírodní kořen, nebo se dřevěná deska kombinuje se sklem či kovovými nohami, které stolku propůjčí svěží moderní ráz.

Konkrétní prvek vybírejte podle velikosti místnosti – malý teakový stolek v prostorném obýváku snadno zanikne, zatímco mohutný mu dodá exotický šmrnc a každého na první pohled upoutá.

Vyžadují minimální údržbu a působí harmonicky

Teak vyniká celou řadou užitečných vlastností – pokud samozřejmě zvolíte takového dodavatele, který skutečně nabízí kvalitní produkt. Stupně kvality se totiž mohou lišit. Opravdu kvalitní teakové dřevo vám vydrží celá léta a jeho hodnota se během času nemění.

Jeho údržba není nezbytná. Interiérový nábytek stačí očistit prachovkou, nebo jej lehce omýt vodou pomocí jemného hadříku. Venkovní nábytek můžete nechat tak, jak je. A pokud si chcete udržet jeho originální barvu a nepřejete si, aby působením venkovních vlivů získal stříbřitý odstín, ošetřete jej přípravkem na bázi vody či teakového oleje.

Přečtěte si také