Powered by Smartsupp Jak zharmonizovat vaši domácí pracovnu? Správné dekorace vás nabijí pozitivní energií | e-shop Putu.cz

Originály z Bali a Indonézie

Vše skladem

Ruční výroba

Ruční výroba z Indonesie

produkt

1.8. 2020

Jak zharmonizovat vaši domácí pracovnu? Správné dekorace vás nabijí pozitivní energií

Poslední půlrok přinesl mnoho nečekaných změn – místo práce v kanceláři se mnoho lidí natrvalo přesunulo do svých domovů. Také pracujete na home-office? Poradíme vám, jak si vaši pracovnu či pracovní kout vyladit tak, abyste byli co nejproduktivnější.

PhDr. Jiří Kočandrle Tipy na výrobky a péči o ně

picture

Poslední půlrok přinesl mnoho nečekaných změn – místo práce v kanceláři se mnoho lidí natrvalo přesunulo do svých domovů. Také pracujete na home-office? Poradíme vám, jak si vaši pracovnu či pracovní kout vyladit tak, abyste byli co nejproduktivnější.

Vaši náladu a pracovní výkon může ovlivňovat celá řada faktorů – jako třeba nepohodlí nebo stres. V obou případech vám prospěje vytvoření takového prostředí, kde se budete cítit dobře. To znamená mít k dispozici pořádný pracovní stůl a židli, kvalitní osvětlení (ideální je přirozené denní světlo) a hlavně nemít kolem sebe nic, co by vás mohlo zbytečně rozptylovat.

Nezapomeňte ale ani na prvky, které vaši pracovnu zútulní a podpoří vaši energii. Jako je třeba lávový kámen, který zároveň pomáhá odbourat stres, drobné ozdoby z říčního kamene nebo zkamenělé dřevo.

Obklopte se soškami z lávového kamene

Možná, že jste do Indonésie ještě nikdy nevycestovali, i tak se ale můžete nechat nadchnout zdejší kulturou a zajímavými dekoracemi, plnými tajuplné energie. Lávovému kameni, který pochází z vulkanického ostrova Jáva, se také jinak přezdívá „krev Matky Země“ nebo „zkamenělá krev Země“ – Indonésané si dobře uvědomují, že dovede posílit ducha, rozvíjet fantazii a podpořit sebevědomí i logické myšlení.

Odstraňuje negativní energie a pomůže vám, abyste se zbytečně nestresovali. Používá se především k vytvoření zahradních soch a květináčů. Pokud tedy v letních měsících rádi pracujete na verandě nebo v zahradním altánu, neváhejte si doplňky z lávového kamene pořídit. Využití ale najde také v interiérové pracovně – stačí malá soška, která na vás bude mít skvělý vliv.

Zkamenělé dřevo podpoří vaši domácí pohodu

Ze zkamenělého dřeva se vyrábí interiérové i exteriérové kousky. Má výraznou strukturu a oživí jak vaši sezónní, tak i vaši vnitřní pracovnu. Můžete zde umístit například dekorační misku ze zkamenělého dřeva nebo odkládací stolek, který dále doplníte květináčem, solnou lampou či třeba ozdobným svícnem.

Vsaďte na závěsné plastiky na zeď

Dřevěné plastiky nádherně vyniknou v jakékoliv místnosti a navíc dlouho vydrží. Vyrábí se z recyklovaného tropického dřeva teak. Můžete si pořídit čtvercovou strukturovanou dlaždici, hodiny z teakového dřeva, abyste měli neustálý přehled o čase, jednoduché disky, zrcadlo, které opticky rozšíří malý prostor nebo rámečky k ozvláštnění vašich fotografií.

S dekoracemi to však nepřežeňte a raději volte cestu minimalismu. Stačí několik málo motivů – i ty výrazně ovlivní celkový dojem. Když pracovnu zahltíte přílišným množstvím ozdob, příjemná energie jednotlivých prvků vám moc nepomůže – místo toho vznikne nesoulad, který bude mít přesně opačný efekt.

Přečtěte si také