Powered by Smartsupp Bali pod náporem plastů | e-shop Putu.cz

Originály z Bali a Indonézie

Vše skladem

Ruční výroba

Ruční výroba z Indonesie

produkt

21.1. 2021

Bali pod náporem plastů

Bohužel musím zareagovat na doslova tragickou situaci, kdy životní prostředí na Bali je dnes v neuvěřitelné míře zamořeno plasty. Plasty a odpadky obecně byly problémem i dříve, ale ne v takovém rozsahu a navíc se zhruba před třemi lety zdálo, že s tím vláda něco začíná dělat. Opak je však pravdou a dnešní situace je šokující.

PhDr. Jiří Kočandrle Cestovatelské články

picture

Bohužel musím zareagovat na doslova tragickou situaci, kdy životní prostředí na Bali je dnes v neuvěřitelné míře zamořeno plasty. Plasty a odpadky obecně byly problémem i dříve, ale ne v takovém rozsahu a navíc se zhruba před třemi lety zdálo, že s tím vláda něco začíná dělat. Opak je však pravdou a dnešní situace je šokující. A nejsou to jen pláže, týká se to i vodních toků, strží, obydlených oblastí a nejsou ušetřeny ani stezky k významným památkám a náboženským místům. Je jen otázkou času, kdy si tuto oblíbenou destinaci turisté rozmyslí. Jako by obyvatelé byli sami proti sobě.

Fota níže nejsou vyjímečně má, uveřejňuji fota z "news.ORF.at " a zde je odkaz na celý článek Strände versinken im Plastikmüll v němčině. Už dříve jsme si všimli, že obyvatelé na pořádek mnohdy nehledí s poznámkou, že na úklid nejsou finanční prostředky. Na to většinu z nás napadne, že nedostatek peněz není překážkou tomu, abychom si uklidili u vlastního domu. Ne, že by to bylo pravidlem, ale při návštěvě ostrova si této skutečnosti jistě povšimnete.

Situace je zralá na pomoc z venčí, ale bez změny přístupu místních to určitě nepůjde.

Bali zamořené plasty

Bali zamořené plasty

Bali pláže plné plastů

Přečtěte si také